Soms is het interessant om zowel de camera op de voor- als achterzijde van je iPhone of iPad tegelijk te gebruiken.

Dennis Gandasoebrata

stippl 2a

Alweer bezig met het plannen van de volgende vakantie? Uiteraard kun je hiervoor het vertrouwde Excel gebruiken, maar in plaats hiervan kun je de reis ook uitstippelen in de app Stippl. De functionaliteit van de app is beschikbaar op de desktop en mobiel en helpt je in de verschillende fasen van een vakantie.

Zo kun je de reisbescheiden naar de juiste plek slepen en de informatie die je tijdens het plannen nodig hebt, binnenhalen via bestaande kanalen (zoals Booking en Airbnb). Je kunt voor elke reis een aantal activiteiten kiezen – wederom van bestaande kanalen – en deze in de juiste volgorde plaatsen. Handig is de mogelijkheid om gezamenlijk aan een vakantie te werken, bijvoorbeeld als je in een groep reist.

De opzet heeft veel weg van een socialemediakanaal, waarop je een overzicht van de reiselementen plaatst. Ook is er ruimte voor een wensenlijst, waarop je ideeën kunt verzamelen en klaarzetten voor de toekomst. Reis je in een groep en deel je de kosten, dan kun je de app gebruiken voor het maken van een budget en het helpen bij het splitsen van de uitgaven. Het sociale aspect van de app komt verder naar voren in de community-gedachte: Stippl moedigt je aan om tips en reiservaringen te delen met anderen.

 

Stipple (www.stippl.io)

 

4 sterren

 

Prijs: gratis
Systeemeisen: iOS 13.0+
Taal: Engels